ginukrpro.ru

Ланолін в косметиці, де і як застосовується цей матеріал

Відео: «Композитні матеріали», частина 1. Історії з майбутнього з М. Ковальчуком, 23.09.2012 р

Ланолін в косметиці
Ланолін, так само як і шерстяний віск, раніше досить часто використовували для виготовлення косметичних кремів і мазей. Їх перевага полягає в тому, що вони гіпоалергенні і прекрасно вбираються в шкіру. Ланолін нагадує густу масу білого або жовтуватого відтінку з характерним овочами запахом.

Сировиною для виготовлення ланоліну є вовняний жир, який залишається після промивання овечої вовни на вовномийних фабриках. Шерсть промивається гарячою водою з лугом і виходить воскоподобние рідина з жиром. Після певної хімічної обробки з цієї рідини виділяють речовину під назвою вовняний жир, його ще називають сирим ланоліном. Після ретельного очищення і подальшої обробки виходить ланолін. Процес виробництва ланоліну складається з шести основних стадій: плавлення жиру при температурі 42 градуси, окислення, нейтралізація кислоти, сушка, фільтрація і упаковка ланоліну.

ланолін

Які ж основні властивості ланоліну і в чому його користь? За своїми властивостями ланолін дуже схожий на шкірне сало людини. Найцінніше якість ланоліну полягає в тому, що він збільшує здатність жирів, вуглеводів та інших речовин змішуватися з водою і її розчинами. Саме тому ланолін в косметиці так часто використовується. Ланолін витримує довгострокове зберігання без втрати своїх якостей.

Як ми вже згадували, найчастіше ланолін в косметиці використовують в процесі виготовлення таких засобів, як креми, губні помади і шампуні. Досить часто ланолін застосовують в медицині, він служить основою для лікувальних мазей. У чистому вигляді ланолін використовують жінки-годувальниці, він загоює тріщини на сосках, перешкоджаючи їх повторного освіти, використовувати його потрібно як мазь. Перевагою цього засобу є те, що перед годуванням його не обов`язково змивати, ланолін не є небезпечним для малюка.

мило з ланоліну

Зараз, при виробництві дешевих коштів, намагаючись заощадити, виробники замість ланоліну в косметиці застосовують мінеральні масла, що не дуже добре. Косметика, що містить в своєму складі ланолін, не потребує хімічних консервантів, що робить її застосування більш безпечним порівняно з іншими засобами. Ланолін включають до складу зволожуючих кремів через його здатності проникати в суху шкіру, доставляючи з собою вологу. Багатьом подобається ланолінове мило. Якщо любите експериментувати і робите домашні крему для обличчя і рук, то ланолін вам просто необхідний.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділитися в соц мережах:
Схожі
» » Ланолін в косметиці, де і як застосовується цей матеріал